Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Έκθεση "Μικρές Οδύσσειες" στη Βουλή των Ελλήνων

Παρουσίαση: Μιχαήλ Ρωμανός

Μυκηναϊκά Αγγεία

Ρωμαϊκό γλυπτό

Έκθεση "Μικρές Οδύσσειες" στη Βουλή των Ελλήνων.

Μία εξαιρετική έκθεση παρουσιάζεται στο περιστύλιο της Αίθουσας Ολομέλειας του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων, με τίτλο "Μικρές Οδύσσειες". 

Στην έκθεση εκτίθενται τριάντα πέντε αρχαιότητες, από την προϊστορική έως την ύστερη αρχαιότητα, προερχόμενες από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, είκοσι ένα τεκμήρια της ιστορικής χαρτογραφίας, από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, και είκοσι ένας πίνακες νεοελληνικής ζωγραφικής, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής.
Οι αρχαιότητες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε έναν διάλογο με τα νεότερα ιστορικά τεκμήρια και έργα τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, προσφέρουν συνολικά εικόνες του διαχρονικού ταξιδιού στις ελληνικές θάλασσες από την προϊστορική αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους.
Τέχνεργα και καλλιτεχνήματα, εργαλεία και αγγεία, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά και εικονογραφημένες εκδόσεις, συνθέτουν το διαχρονικό ταξίδι στο Αρχιπέλαγος.
Κυκλαδίτες, Μινωίτες και Μυκηναίοι δημιουργοί του προϊστορικού Αιγαίου, συναντούν εικονικά Ευρωπαίους χαρτογράφους και νεοέλληνες ζωγράφους, στα χνάρια του Οδυσσέα, δημιουργώντας εκλεκτικές συγγένειες, νοηματικές και αισθητικές.

Εικόνες από την έκθεση "Μικρές Οδύσσειες"


Η έκθεση "Μικρές Οδύσσειες" συνδιοργανώνεται από την Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων 
και από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Φωτογραφίες: Βουλή των Ελλήνων, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χρήσιμα links

Βουλή των Ελλήνων
Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού
Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο